Nieuwe datum en nieuwe commissie De Zestig van Texel

De Zestig van Texel koos twee jaar geleden voor de eerste zondag van april, van het oneven jaar, als nieuw datumcriterium.

De 15e editie was op zondag 7 april 2019, twee weken voor de Pasen. De afwezigheid van de paasdrukte was en welkome bijkomstigheid. Om 2021 de Pasen te mijden, is besloten om evenement een week eerder te organiseren. De 16e editie staat nu gepland voor zondag 28 maart 2021.

 

De Wandelronde Texel 60 km vindt plaats op zaterdag 27 maart 2021. Die wordt georganiseerd door de plaatselijke wandelvereniging Het Gouden Boltje en gaat over hetzelfde parcours als de Zestig.

De Zestig-hardloopcommissie valt onder Atletiekvereniging Texel en is verjongd. Jan Jacob Rab is als nieuwe voorzitter de opvolger van Gert Pansier. Het secretariaat is van Mirjam Arkenbout naar Ellen Berger overgegaan en het penningmeesterschap van Piet Bakelaar naar Arco Garritsen. 

Nieuw bij De Zestig zijn ook Angela van Kolthoorn en Jan Nico van der Ploeg. Die laatste wordt de nieuwe wedstrijdleider en hij wordt via een officiële cursus opgeleid door zijn voorganger Dick van der Weide. In de kerncommissie zitten verder Simon Lap (estafette) en Martien Baars (PR).

Door corona  is de De Dertig van Texel, een trainingstocht die dit jaar op zaterdag 4 april zou worden gehouden afgelast. Zie hardlopen.nl en afstandmeten.nl voor de afgelaste routes

De verkenningstochten van het parcours van De Zestig staan nog wel op de kalender. We wachten de corona maatregelen af. En te zijner tijd blijkt wel of er getraind kan worden. De data zijn: zondag 22 november 2020 de Testloop 28 km en op zondag 21 februari 2021 de Testloop 32 km.