info 60 km

Wedstrijdinformatie 60 km     

Klik hier voor de deelnemers van 60 km solo      

Klik hier voor de deelnemers van 120 km solo

Boot

Wie op de dag zelf met de boot komt, loopt binnen vijf minuten bij het afgaan van de boot linksaf over de bootopgang rechts naar het opstelparkeerterrein   Kom je met de auto, rij dan tot aan de stoplichten, sla rechtsaf en parkeer je auto op het parkeerterrein bij de boot. 

Startnummers

NB Wij hebben geen invloed meer op de verzending dus het heeft geen zin om ons nog adreswijzigingen te sturen. Voor noodgevallen zijn er een beperkt aantal blanco startnummers gedrukt ter vervanging, waar je dan zelf met viltstift je naam op kan zetten. Let op: de organisatie wil geen bemoeienis met onjuiste adressen bij inschrijvers die hun startnummer doorverkocht hebben. Koper en verkoper moeten maar onderling uitvogelen hoe het nummer bij de koper komt.

Bagage

Bagagebon en shirtbon aan het startnummer. Aan de ene kant van dat nummer zit een bagagelabel, die haal je eraf om je bagage te merken die je op het startterrein afgeeft. Aan de andere kant van het startnummer zit de shirtbon waar ook de maat op staat die je bij de inschrijving besteld hebt. Ook die bon haal je eraf, en op vertoon van die bon bij de vrijwilligers van AV Texel bij de Stayokay (zaterdag- of zondagmiddag) krijg je het bestelde shirt. Er is op zondagmiddag ook beperkte mogelijkheid om het shirt te ruilen voor een andere maat.

Route

Klik hier van de 60 kilometer. 

Verzorging

Privé-drankjes en -spullen. Voor de kramen B, D en F na respectievelijk 17, 30 en 45 km kan men op het startterrein naast de kledingcontainers privé-bidons en andere privé zaken afgeven aan de organisatie.

Het aantal verzorgingsposten is wat uitgedund vergeleken met de vorige edities. De eerste en de vierde post zijn vervallen. Ook de zevende en achtste post zijn geschrapt. Halverwege die twee plaatsen is een nieuwe post gepland waar de lopers de Waddendijk opdraaien (bij het dijkmonument de Schicht). De posten staan met lettercodes aangegeven op de bovengenoemde routekaart. De onderlinge afstanden tussen de posten zijn nu vanaf de start 11 ,5 – 5,5 – 6 – 7 – 8 – 7,5 – 4,5 – 5 – 5 km. 
Op de acht verzorgingskramen staat water, sportdrank en cola, plus parten banaan & sinaasappel, ontbijtkoek, zoetigheden en zoutjes. Als sportdrank is gekozen voor AA Drink Iso Lemon.

Op het startterein staan in de buurt van de jurybus 3 plastic kratten, waar je bidons of voedsel in kan doen voor de verzorgingsposten na 17, 30 en 45 km. Merk de spullen met je startnummer en met 17, 30, of 45. De organisatie vervoert dat naar de betreffende plekken, kraam B Paggapaadje, kraam D Oorsprongweg en kraam F op Oost.

Tracx event app
In de Playstore (android of klik hier voor download) of Appstore (apple) kun je de app vinden onder de naam Tracx – event app. In de app zoeken naar het juiste event door in de zoekbalk bovenaan ‘texel’ in te tikken en dan komt ‘De Zestig van Texel’ tevoorschijn. Klik dan op join event.  De lopers moeten wel een account aanmaken om via gps gevolgd te kunnen worden. En de gps tracking van de telefoon zelf moet ook aanstaan. Zonder zijn ze te volgen via de data die binnenkomt als men over de matten loopt. De eerste mat van de 60 km ligt daarom ook niet bij de start maar na 1700 meter bij het schapenrooster bij De Petten.

Fietsbegeleiding en info voor het thuisfront
Een 60 km loper mag begeleid worden door 1 fietser. Ze worden geacht in principe achter hun loper te rijden en andere lopers niet te hinderen. De aanwijzingen van de parcours-vrijwilligers dienen opgevolgd te worden. De fietsbegeleiders mogen bepaalde stukken in de eerste 20 km namelijk niet mee met de loper, zoals de Mokweg, de Hors, het strand en de Dennen. Ook in de Muy worden ze vroegtijdig naar het fietspad verwezen. Bij de finish-nadering worden de fietsers van het parcours weggeleid want ze mogen niet met de lopers over de finishstreep. Er komt een handleiding voor de fietsers voor de omrijgedeeltes.

Massage, douchen en bagage 

De bagage van de ultralopers (bewaakt) staat in de eetzaal van de Stayokay (afgifte via de nooddeur aan de noordzijde). Ultralopers kunnen in de Stayokay gebruik maken van de douches in 22 vrijgehouden kamers. Tevens is er voor hen in de Stayokay de (gratis) mogelijkheid van massage door Sido Sportmassage TX.

Busvervoer van Stayokay naar boot

Er is gratis busvervoer voor de deelnemers naar de boot. Om ca. 17.30, 18.30 en 19.30 uur vertrekken de bussen vanaf de locatie iets ten noorden van de Stayokay.

24 reacties

 1. Hallo organisatie,
  Ik heb in een nieuwsbrief gelezen dat de limiet voor de 60 km zou zijn aangepast naar 7:30 uur. Nu zie ik op de website weer staan dat het onveranderd 7 uur is. Ik heb de 60 meerdere malen gelopen, maar de laatste keer lukte het me net niet binnen de 7 uur. Voordat ik beslis alsnog in te schrijven wil ik hier graag duidelijkheid over.
  Met vriendelijke groet,
  Frouwkje Herder

  • Hoi Nils starttijd 60 km is 10:35 uur onder aan de dijk bij het NIOZ vlak bij de veerhaven
   met sportieve groet Cees

  • Beste Marc
   elke 5 km dus 11 en een bij de finish dat is dus niet meer onderweg, maar na de (boven)weg.
   met sportieve groet Cees

  • Beste Mark
   Ik weet niet wat je bedoeld met andere bevoorradingen. Ik denk dat je bedoel de kramen? die staan ongeveer na elke 5 km op het parcours
   met sportieve groet Cees

   • Yep Sorry Cees. Ik had je bovenstaande reactie niet gelezen. Dus mijn laatste vraag was wat overbodig. Toch bedankt voor je reactie. Tot volgend weekend.

    • Beste Marc
     Hindert niet we lezen allemaal wel eens ergens overheen
     Helaas ben ik er niet bij. Sinds de eerste editie zat ik in de organisatie
     Dit wordt de eerste x zonder mij. Zelf mag ik deze dag heb ik een kindertoneel uitvoering
     met sportieve groet Cees PS zet je beste beentje voor Marc

 2. Hi, in de nieuwsbrief staat dat startnummers zaterdag kunnen worden afgehaald tussen 14 – 17 uur. Op de site staat echter dat dit tussen 14 – 16 uur kan. Wat is de correcte tijd?
  Sportieve groet, Inge

 3. Hallo
  Kan ik mijn auto parkeren bij de start van de zestig en deze laten staan zodat ik na de finish met een pendelbusje weer naar de startplaats wordt vervoerd. ( en is het parkeren gratis)

  • Beste Jan en Fiona
   Je kan je auto bij de boot laten staan de startplaats
   Bij de finish zullen bussen weer naar de boot rijden
   http://www.dezestigvantexel.nl/info-60-km/ scroll helemaal naar het eind daar zie je de bustijden en waar ze vertrekken. Dichtbij Staoyokay n.l. Emmalaan
   met sportieve groet Cees

 4. Hallo, mijn familie komt gezellig mee en support ook onderweg. Zij die willen meefietsen: ik kan de informatie niet echt vinden over dat onderwerp. Alvast bedankt en tot zondag!

  • Beste loper
   Op de homepagina staat een bestand met de omfietsroute
   Mee fietsen is beperkt toegestaan. Als we meer dan 500 fietser op het parkoers hebben, is er een probleem
   dan zullen lopers gehinderd kunnen worden. Hou daar alsjeblieft rekening mee!
   met sporttive groet Cees

 5. Ruim op tijd,maar toch om teleurstelling te voorkomen: zit de inschrijving voor de 60k meestal erg snel vol en doe ik er goed aan om in september dagelijks spieken of de inschrijving al open is?

  • Beste Dorien,
   Bij De Zestig van Texel is het bij de inschrijving niet zo zot als bij de Texel Halve Marathon (in 5 minuten vol) of bij de TexelTrail (binnen een uur vol), daarvoor is de afstand van 60 km net een beetje te lang. De inschrijving gaat open op dinsdag 1 september om 12:00. Het is voor ons wel van belang dat veel mensen zich in die september-maand inschrijven. Het inschrijftempo bij de edities van 2015, 2017 en 2019 hebben we als vergelijkingsmateriaal en dan weten we na 1 maand inschrijving ongeveer op hoeveel inschrijvers totaal we gaan uitkomen. We willen bij de 16e editie van 28 maart 2021 een aantal extra dingen doen, zoals de MyLaps app waarbij alle individuele lopers gevolgd kunnen worden en, voor het eerst (!), medailles bij de finish. Die nieuwe zaken zetten we door als de inschrijving net zo goed loopt als bij de drie vorige edities. Gebruik de richtlijnen van Gerrit van Rotterdam – op deze site te vinden – om voor jezelf een trainingsschema te maken uitgaande van een realistische eindtijd. Als je debuteert op de ultra, kan je als vuistregel hanteren dat je een recente marathontijd extrapoleert naar 70 km. Veel succes met de voorbereiding! Martien

 6. Hoe geraken we van ons verblijf tot aan de start? We hebben nog geen verblijf gevonden. Is den Burg de beste locatie omdat het aan de finish is? Of geraken we van overal op het eiland makkelijk tot de start met de auto? Ik weet niet goed hoe alles best te organiseren?

Reacties zijn gesloten.