info 4 x15 km

Wedstrijdinformatie 4 x 15 km estafette

Klik hier voor de bus regeling en indeling bussen

klik hier voor de deelnemende teams

Boot

Wie op de dag zelf met de boot komt, loopt binnen vijf minuten bij het afgaan van de boot linksaf over de bootopgang rechts naar het opstelparkeerterrein   Kom je met de auto, rij dan tot aan de stoplichten, sla rechtsaf en parkeer je auto op het parkeerterrein bij de boot. (blauwe route)

Startnummers

 

Bagage wordt door team zelf vervoerd.

Shirtbon aan het startnummer. Op het startnummer zit de shirtbon waar ook de maat op staat die je bij de inschrijving besteld hebt. Ook die bon haal je eraf, en op vertoon van die bon bij de vrijwilligers van AV Texel bij de Stayokay (zaterdagmiddag 13:30 tot 15:30/zondagmiddag 14:00 tot 16:00) krijg je het bestelde shirt. Er is op zondagmiddag ook beperkte mogelijkheid om het shirt te ruilen voor een andere maat.

Route

Klik hier van de 60 kilometer. De 3 veranderingen ten opzichte van 2015 – 2017 – 2019 zitten in de eerste etappe. De startplaats is niet meer bij het NIOZ maar bij de TESO, en de lopers gaan nu bij Paal 12 er af het Jan Aijeslag op. Via bospaden komt men dan op de eerste doorkomstplaats Turfveld. 

Start en tijdslimieten

Men dient om 13:05 uur bij het Turfveld te zijn. De organisatie houdt zich het recht voor om bij langzame teams, de volgende loper eerder weg te sturen. Dit team krijgt een reserve chip
De tijdslimiet voor de Slufter is 14:25 uur en bij Prins Hendrik is dit 16:05 uur

Verzorging

Het aantal verzorgingsposten is wat uitgedund vergeleken met de vorige edities. De eerste en de vierde post zijn vervallen. Ook de zevende en achtste post zijn geschrapt. Halverwege die twee plaatsen is een nieuwe post gepland waar de lopers de Waddendijk opdraaien (bij het dijkmonument de Schicht). De posten staan met lettercodes aangegeven op de bovengenoemde routekaart. De onderlinge afstanden tussen de posten zijn nu vanaf de start 11 ,5 – 5,5 – 6 – 7 – 8 – 7,5 – 4,5 – 5 – 5 km. 
Op de acht verzorgingskramen staat water, sportdrank en cola, plus parten banaan & sinaasappel, ontbijtkoek, zoetigheden en zoutjes. Als sportdrank is gekozen voor AA Drink Iso Lemon.

Parkeren 

Estafetteteams kunnen het best parkeren bij de nieuwe TXL Sporthal. Via het fietspad kom je bij het finishterrein nabij Stayokay om de slotloper op te wachten.

Prijsuitreiking

 

18:05     sluiting finish-registratie

 

 

4 reacties

 1. Hoi,
  Wij willen de 4 x 15 estafette doen om iemand te ondersteunen die de 60 km individueel gaat doen.
  Is het mogelijk om gezamelijk te starten (hij dus wat later, of wij iets eerder) ?

  Alvast bedankt voor het beantwoorden.
  Groet
  Marcel

 2. Hallo,

  Zijn er nog mensen die lopers zoeken voor hun estafette?
  Ik zou graag mee willen doen, maar heb geen team en geen startbewijs dus haha.
  Ik hoor het graag!
  Groetjes Nanxia Bijlsma

Reacties zijn gesloten.