60 – 120 – 4 x 15 – STRAND – bos – duin -wad – DIJK – DORP – BERG

info 4 x15 km

Wedstrijdinformatie 4 x 15 km estafette

Let op!! inschrijven is mogelijk tot 13 maart. ER ZIJN NOG 20 STARTPLAATSEN OVER

onderstaande informatie is nog van 2019 en zal later worden geactualiseerd!

Chip

Elk estafette-team krijg een startnummer met een chip. Deze moet dus in de wisselzones bij de wisselplaatsen Turfveld, Slufter en Prins Hendrik over gegeven worden aan de volgende loper. Deze bevestigt het bandje met startnummer om zijn of haar middel en dient goed zichtbaar te zijn.

Team wijzigingen

De contactpersoon of teamleider heeft een belangrijke rol. Deze kan na aanmelding van zijn of haar team met zijn code, de deelnemers voor dat team ingevullen en gewijzigen. Vooral dat laatste is belangrijk. De contactpersoon is dus verantwoordelijk om wijzigingen in teamsamenstelling, shirtmaten en dergelijke in te voeren. Bij een niet goed ingevuld team houdt de organisatie het recht om een team te weigeren.

Boot

Wie op de dag zelf met de boot komt, loopt binnen vijf minuten bij het afgaan van de boot rechtsaf in oostelijke richting naar de hoofdingang van het NIOZ.
horntje 2015

Afhalen startnummers

De startnummers zijn af te halen op zaterdag 6 april in Stayokay vanaf 14:00 uur tot 16:00 uur
en zondag 6 april bij het wedstrijdsecretariaat bij het NIOZ gebouw vanaf 8:30 uur.

Categorieën

Bij de teams wordt onderscheid gemaakt in 5 categorieën:

–          Mannen wedstrijd 

–          Vrouwen wedstrijd 

–          Mannen recreatie/prestatie

–          Vrouwen recreatie/prestatie

–          Gemengd recreatie/prestatie

Wanneer een team bestaat uit 3 mannen en 1 vrouw, geldt dat als mannenteam voor de prijzen.

Er zijn prijzen voor de drie snelste mannenteams overall en drie snelste vrouwenteams overall, dus ongeacht categorie. Verder is er een prijs voor het snelste Texelse team. Er is geen prijs in de categorie gemengde teams, maar worden wel apart genoemd in de uitslagen. Het onderscheid in de categorieën wordt gebruikt voor de uitslag t.b.v. de Atletiekunie 

Bagage

Je neemt je bagage mee in de bus of eigen vervoer. Dus ook van de loper die aan het lopen is. Als men wisselt van bus denk er dan om dat je bagage ook mee moet verhuizen.

Busindeling

Grote bus voor teams die binnen de 4:45 uur finishen
Grote bus voor teams die een eindtijd verwachten tussen 4:45 uur tot 5:15 uur
Grote bus voor teams die een eindtijd verwachten van 5:15 uur of meer
De wedstrijdleiding geeft ter plekke aan wanneer de bussen vertrekken

Vervoer

Texel is een fietseiland. Daarom is het een goed idee, als de teams zich per fiets verplaatsen langs de route. Vanwege de stukken langs het strand moet dan wel een iets andere, kortere route worden gereden. Het scheelt een heleboel autoverkeer en parkeerproblemen in de omgeving van de wisselpunten. Klik hier voor de aanbevolen fietsroute.

Voor de deelnemende teams die geen eigen vervoer hebben, rijden er een of meer bussen van de organisatie. Die gaan van wisselpunt naar wisselpunt en zijn zo nodig onderverdeeld in snel, middel en langzaam. De teamgenoten zorgen samen voor elkaars bagage

Route beschrijving

Klik hier voor de beschrijving van de route van de 60 km

Start en tijdslimieten

De start van de estafettewedstrijd is verdeeld in drie starts de eerste is om 10:35 uur voor langzame teams (19 teams). De tweede start is om 11:05 uur prestatieteams (91 teams) en voor de wedstrijdteams is de starttijd 11:35 uur (67 teams).
Ongeveer 52 teams gaan met de bus en de andere met eigen vervoer. Volg ter plekke het advies op van de verkeersregelaars
en zie ook onder de knop parkeren op deze site.
Men dient om 13:05 uur bij het Turfveld te zijn. De organisatie houdt zich het recht voor om bij langzame teams, de volgende loper eerder weg te sturen. Dit team krijgt een reserve chip
De tijdslimiet voor de Slufter is 14:25 uur en bij Prins Hendrik is dit 16:05 uur

Verzorging

Op alle kramen bevinden zich water, cola met weinig prik en sportdrank. Voor de rest bananen, sinaasappels, ontbijtkoek en sponzen met water. Op de wisselplaatsen zijn geen kramen. Neem dus genoeg eigen drinken en eten mee voor als je gestopt bent. In de accommodatie van voetbalvereniging Texel ’94 kun je douchen.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking start tussen 16:30 en 16:45 uur in Stayokay. 

Bussen naar de boot

bushalte

Vertrek pendelbus TexelTours vanaf de Emmalaan naar de boot:

17:05 (extra boot 17:30); 17:35 (boot 18:00); 18:05 (extra boot 18:30); 18:35 (boot 19:00); 19:05 (extra boot 19:30)

 

 

 

 

Facebook De Zestig
Foto’s 2019