60 KM – 120 KM – 4 x 15 KM – Strand – Bos – Duin – Wad – Dijk – Dorp – Berg

Nieuwsbrief november 2018

Beste lopers

Summary. More than 500 ultrarunners have made their entry sofar, 32 for the 120K and 483 for the 60K. Among them are 24 Belgian runners and 21 German runners (plus 2 from the UK and 2 from the USA). If you are looking for accommodation please use this link for the site of the local tourist office Click here  For any questions: please contact martien.baars <> gmail.com

Texel-interviews in Losse Veter
In het begin deze maand verschenen nummer van Losse Veter wordt De Zestig van Texel belicht aan de hand van vier interviews met ultralopers. Op Ultraned is deze week het interview met Carel Schrama gekopieerd: klik hier voor het artikel . Nieuwsgierigen naar de andere drie interviews – met Lex de Boer, Gerry Visser en Wilma Dierx – worden verwezen naar Losse Veter 26, ruim te koop in boekhandel en sportzaken. De Zestig-inschrijvers die een proefabonnement op Losse Veter hebben genomen, zullen LV 26 in de bus hebben gekregen (of nog gaan krijgen).

Verkenningsloop zondag 9 december
Op dit moment hebben zich zo’n 15 lopers opgegeven voor de testloop van 28 km op 9/12. Dat mogen er best wel meer worden want zeker voor de grote groep ultradebutanten kan het nuttig zijn om met de omstandigheden op Texel kennis te maken. En je kan dan ook de aanwezige gidsen – voor de groepjes van 12 t/m 9 km/uur – het hemd van het lijf vragen ;-). De start is op loopafstand pal oost van de veerhaven, bij het NIOZ. De start is om ca 10:05, aansluitend op de boot Den Helder 09:30 – 09:50 Texel (2,50 euro personenretour). Op 9/12 is het om 08:15 hoogwater aan de Noordzeekant dus is er tijdens de verkenning op het strand (hopelijk) een lekker harde strook. Op 7 april is het helaas wel hoog tijdens de wedstrijd …. ;-).
Net als de vorige keer in december 2016 zijn er twee auto’s die op bepaalde punten wat drinken etc kunnen aanreiken – ook de eigen spullen plus je bagage met droge kleren die je bij de start aan deze chauffeurs kan overhandigen. Je kan desnoods halverwege uitstappen op doorkomstplek ’t Turfveld – daar staan auto’s van Texelse lopers die de eerste etappe doen. Na 28 km is de finish bij de Slufter (met het Slufter cafeetje). Met de daar geparkeerde auto’s van de gidsen wordt je teruggebracht naar de veerhaven voor de terugvaart naar Den Helder. Er is geen mogelijkheid om te douchen, helaas (wel op 17 februari bij de 32 km verkenningstocht want dan eindigen we bij het mooie clubgebouw van AV Texel). Aanmelding graag bij martien.baars <> gmail.com, onder vermelding van de verwachte loopsnelheid.

Stand van de inschrijving
Vandaag 24/11 staat de teller van de ultra op 515, met 32 inschrijvers voor de 120 km en 483 voor de 60 km. Van onze buurlanden staan de Belgen nipt op kop vergeleken met Duitsland: 24 versus 21 inschrijvingen. Maar liefst 40% van de inschrijvers van de 60 km gaat voor het eerst verder dan de marathon. Bij de estafette zijn er 100 teams ingeschreven tot nu toe. Inschrijving is mogelijk tot ongeveer 1 maand voor de wedstrijddag.
De winnaars van de 60 km van 2017 komen weer naar Texel: Belinda Hall (UK, maar woonachtig in Geneve) gaat weer de 60 km doen maar Pascal van Norden gaat nu starten op de 120 km. Van de winnaars van de 120 van 2017, Werner Roels en Maartje Bastings is nog niet zeker of ze hun titel komen verdedigen.

Lifetrackers gereserveerd. Net als in 2017 krijgen de lopers op de 120 van Texel weer een life tracker maar ook de toppers (m/v) op de 60 km worden nu van zo’n ding voorzien.

Vernieuwde website. Onze webmaster Cees Timmer is momenteel de website van De Zestig aan het vernieuwen en het kan zijn dat allerlei menuknoppen de komende week nog geen inhoud hebben.

Het voorprogramma van De Zestig van Texel vindt plaats in Den Burg, met name in de Stayokay op vrijdagavond en op zaterdagmiddag (startnummers ophalen) en zaterdagavond. We hopen eind van dit jaar een nadere aankondiging te kunnen doen.

Accommodatie. De Stayokay biedt een arrangement aan voor 2 nachten met de mogelijkheid om dit te verlengen met een 3e nacht na afloop van het evenement. De aanbieding is verlengd t/m november. Dit is de link naar het arrangement: klik hier (specifiek voor De Zestig van Texel en de Wandelronde Texel 60 km; rechtstreekse boekingen via de normale Stayokay-kanalen zijn tot 1/12 geblokkeerd).
Alle 2-persoonskamers zijn inmiddels bezet maar er is nog genoeg plaats op de 4- en 6-persoonskamers. Vanaf 1 december kan er ook voor korter verblijf geboekt worden, tegen het reguliere tarief. Deelnemers die elders logies hebben, kunnen apart boeken voor de pasta party op 6 april en de 120 lopers ook voor het heel vroege ontbijt in de Stayokay (03:00) op zondag 7 april: klik hier voor het boeken van de pasta party (of het vroege ontbijt): klik hier

Een scala van andere accommodatie is te vinden op de site van de VVV Texel. Gebruik svp deze link  want boekingen die op die manier binnenkomen zijn geoormerkt en daar profiteren beide partijen van (de VVV sponsort het evenement)

Train ze en tot ziens op Texel!
Namens de organisatie, Martien Baars (martien.baars <> gmail.com)

Foto’s 2017
Menu Categories
Archief
Facebook De Zestig van Texel