60 – 120 – 4 x 15 – STRAND – bos – duin -wad – DIJK – DORP – BERG

4e Nieuwsbrief De Zestig van Texel 27 maart 2022 

4e Nieuwsbrief De Zestig van Texel 27 maart 2022        

Er is een record aantal inschrijvers voor de 60 km van De Zestig van Texel 27 maart 2022. De teller staat al bijna op 800! Omdat onze faciliteiten op de wedstrijddag grenzen kennen, heeft de organisatie besloten om de inschrijving voor de 60 (en de 120) km op 31 oktober te sluiten. De inschrijving voor de 4 x 15 km estafette blijft WEL open staan. Er zijn op dit moment nog 20 startplekken voor teams beschikbaar dus wees er snel bij! 

De arrangementen in de Stayokay zijn te boeken: zie hieronder. En klik hier voor de Nieuwsbrief die naar de deelnemers van de 60 en de 120 km gestuurd is.

The number of entries for the 60K is close to 800, so the entry procedure will be closed 31 October 2021. Bookings for 2 or 3 nights at the hostel Stayokay near the finish location are now possible

De Stayokay arrangementen zijn te boeken

Via deze link kan je een arrangement van 2 (of 3) nachten boeken bij het Stayokay hostel, de finishlocatie van De Zestig van Texel.  Op vrijdag- en zaterdagavond is daar ook een voorprogramma. En zaterdagmiddag kunnen hier al de startnummers en de shirts worden afgehaald. Op de ochtend van de wedstrijd rijden er bussen van de organisatie van nabij de Stayokay naar de startlocatie bij de veerhaven.   

De inschrijving voor de 60 km (en de 120 km) wordt op zondag 31 oktober gesloten

Op 31 oktober gaat de organisatie de inschrijving voor de 60 km (en de 120 km) afsluiten. Op dit moment staan er netto 787 inschrijvers (m/v) op de lijst voor de 60 km, al bijna 40 meer dan de 750 die we eerder als maximum aangekondigd hebben. Er komt dan ook GEEN wachtlijst. Voor ons is deze inschrijf-mijlpaal verheugend nieuws en een bewijs dat De Zestig nog steeds groeit in naamsbekendheid (ondanks het tweejaarlijkse karakter ….. 😉 

Annulering van de inschrijving

Bij afmeldingen tot 1 december krijgt men het inschrijfgeld minus 5 euro retour. Daarna tot 1 februari krijgt men bij afmelding 50% retour. Bij latere afmeldingen volgt geen restitutie meer. Kortom, als men nu al vermoedt dat een blessure of drukte in gezin of werk het twijfelachtig maakt dat men op 27 maart aan de start staat, is het financieel misschien verstandig om zich de komende weken af te melden. Zie ook de volgende alinea.

Geen overname van startnummers

De inschrijvingen zijn strikt persoonlijk en de organisatie faciliteert geen overnames van startnummers. Indien men een startnummer laat overnemen loopt de nieuwe eigenaar in jouw categorie en met jouw naam op het startnummer. En je staat dan ook als zodanig in de uitslag ook al heb je zelf niet meegedaan. Vanzelfsprekend komt een overnemer van een startnummer niet in aanmerking voor de prijzen of voor de trofeetjes voor de categorie-besten.

Overstappen bij de 120 km

Lopers die zich hebben ingeschreven voor de 120 km en die vanwege blessures of drukte tot de conclusie komen dat die 120 geen haalbare kaart wordt: laat ons dat vroegtijdig weten (iig voor 1 maart) zodat we er met de voorbereidingen nog op in kunnen spelen. Desgewenst zetten we die lopers over naar de 60 km. Omgekeerd, lopers die ingeschreven staan voor de 60 km maar die bij nader inzien toch graag de 120 willen lopen – en daar gezien hun prestaties in heden en verleden recht op toelating voor hebben – kunnen verhuizen naar de 120 km mits op tijd gemeld.

Route van De Zestig van Texel

Op de FB-pagina van De Zestig van Texel is het afgelopen jaar een paar keer bericht over de veranderingen in het parcours. Er zijn twee grote veranderingen. Allereerst: de startplaats van de 60 km is verschoven van de oostkant naar de westkant van de Pontweg. Dus het startterrein is niet onderaan het NIOZ maar nu op het noodopstelterrein van de TESO (Texels Eigen Stoomboot Onderneming). De tweede verandering is dat de lopers al bij Paal 12 het eerste stuk strand afgaan en via de Jan Aijeslag naar de Dennen gaan (en niet meer via Paadje 14). Recent is tevens besloten om de lopers vervolgens via bospaden naar de eerste doorkomstplaats op ’t Turfveld te leiden. Op die manier hebben de lopers geen last van de voertuigen van volgers en estafetteteams die via de Nattevlakweg de Dennen verlaten. Deze recente verandering staat nog niet op de routekaart  Wel staat daar al op dat aan het eind van de tweede etappe de lopers via de kwelderrand naar en via het invalidenpad de Zanddijk over gaan. De doorkomstplaats bij de Slufter is nu naast het Sluftercafé. Let op: deze veranderingen dienen nog door Staatsbosbeheer en de gemeente geaccordeerd te worden.

Verkenningsloop 28 km op 21 november

In de aanloop naar elke editie bieden we lopers de mogelijkheid om het parcours al te ‘proeven’. Op zondag 21 november gaan de lokale lopers de eerste etappe proeflopen maar voor de ‘overkanters‘ wordt de mogelijkheid geboden om ook de tweede etappe er meteen aan vast te knopen: 28 km van veerhaven naar Slufter, de eerste helft van de Zestig. De 28 km lopers worden gegidst door Texelse lopers in groepjes met verschillend tempo, van 12, 11, 10 en 9 km per uur. De start is om 10:05 aan de westkant van de veerhaven, aansluitend op de veerboot Den Helder 09:30 – 09:50 Texel. De organisatie vervoert de bagage van start naar finish en kan ook op enkele punten van de route privé-verzorging uitstallen (plus algemene zaken als water en cola). Op de finishlocatie kan men niet douchen maar zich wel verkleden in Café-Restaurant De Slufter. Vervolgens wordt men door de organisatie weer naar de boot teruggebracht. De kosten zijn 5 euro, ter plekke contant af te rekenen. Aanmeldingen bij martien.baars <at> gmail.com tot 15 november, met opgave van woonplaats, leeftijd en gewenste looptempo. Lopers die niet ingeschreven staan voor De Zestig zijn ook welkom. Er zijn op dit moment nog geen 10 aanmeldingen, de verkenningsloop gaat pas door als dat er 20-25 of meer worden.

Facebook De Zestig
Foto’s 2019